Utstilling i Svolvær

I helga var vi i Svolvær og stillte ut Teddy på lørdagen. Det gikk kjempe bra og vi er godt fornøyd med resultatet! Det endte med 1. kval, 1. konk og hederspris!
Selv om vi "bare" stillte i juniorklassen, så var det morsomt å få tilbakemelding på hunden, og ikke minst se hvordan han taklet en slik situasjon.  

Dommeren var svensk og het Ewa Nielsen. Hun var veldig hyggelig - og heldigvis ikke så grusomt "høytidelig". Teddy fikk følgende kritikk:
" Stor maskulin hann med maskulint hode. Vakre øyne. Store ører.  Bra bitt. Normale vinkler. Bra hale og benstamme. Ikke i beste pels. Ennå løs i bevegelsene. Må stramme seg opp."

Måtte le litt da jeg så kommentaren om pelsen. Som dere kanskje har fått med dere så har det regnet i hele sommer. Teddy har ikke vært tørr siden i vår en gang - da får man "litt problematisk" pels med knuter herfra og til månen. Jeg har jobbet veldig hardt for å få pelsen i "sånn noenlunde stand" til vi skulle på utstillinga - uten særlig hell. hehe Men han tok seg da godt ut likevel:)

Når det gjelder oppførselen både i og utenfor ringen ble jeg positivt overrasket! Han var nokså rolig, og gikk bra i båndet når vi var inne på området. Enkelte ganger så han seg ut hunder som han bare måtte hilse på - men stortsett var det enklere å holde han her, enn å gå gatelangs hjemme (les: vi har en trekk hund...).
Inni ringen var han flink å løpe sammen med meg, men måtte snifse litt i bakken av og til. Når han skulle fram til dommeren og vurderes stillte han seg med rumpa til - for det var jo mye mer spennende med hundene bak! Dommeren var sporty og bare lo. Hun byttet bare plass og fikk sjekket de tingene som skulle sjekkes. Teddy gav henne en sleik i belønning. hehe Han har hvertfall personlighet:)

Som sagt, vi er godt fornøyd og ikke minst positivt overrasket over Teddys oppførsel. Når han skal stilles som voksen hund kan han ikke tøyse like mye - men fram til den tid skal vi øve mere!
 

Én kommentar

Trine

15.aug.2010 kl.14:52

Grattis grattis! Artig når "profesjonelle" åsså syns at de firbente barna vårs e fin!) Teddy e pen gutt, og nu har dokker jo bevis på det ;)

Skriv en ny kommentar

Livet i nr. 19

Livet i nr. 19

25, Narvik

Mitt navn er Anniken og jeg er ei stortsett blid og glad Ankenesjente.I dag består nr. 19 av 4 personer, det er meg, Ørjan min samboer, Hermann på 3 uker (i skrivende stund) og Teddy vidunderhunden. Denne bloggen handler altså om stort og smått som skjer hos oss i nr. 19. :)

Kategorier

Arkiv

hits