Dåp 10.10.10

Endelig har jeg greid å knø meg til å lage et skikkelig innlegg om "den stoore dåpen"! I helga har jeg vært jaktenke, og Hermann har holdt meg i ørene så jeg ikke skulle slappe for mye av. Heldigvis har vidunderbarnet tatt kveld, og da får man jo tid til ting som å blogge:)

Først må jeg jo vise fram innbydelsen:

..og sannelig var det mange som hadde lyst å dele dagen med oss - hele 49 stk! Vi har lenge snakka om at det hadde vært artig å samle familiene på begge sidene i "en eller annen anledning", og endelig fikk vi det til! :) Dagen ble som nevnt tidligere kjempekoselig, og for en bra dato vi fikk! Tok skikkelig lang tid før jeg så det da (lider av treghet og ammetåke fortsatt...) men 10.10.10 blir en dato vi skal greie å huske!

Vi hadde dåpssamtale torsdag før dåpen, å da greide sannelig presten å forsove seg! Ørjan tok saken i egne hender, gikk å ringte på hos presten og dro han ut av sin herlige middagshvil. Var ikke veldig deilig å stå ute i regn/vind-vær i ca 40 min.. hehe Litt spesielt var det jo også at de eneste to Hermannene så langt i år ( i narvik/ankenes) skulle døpes på samme dag. Presten syntes det var veldig festlig med "the Hermans", eller Hermann O. og Hermann A. som de nok blir hetende når de begynner på ungdomsskola sammen.

Dåpsdagen kom presten heldigvis tidsnok, og gjorde en utmerket jobb. Han er en ganske festlig fyr, for på bakrommet påpekte han hvor viktig det er å slå av mikrofonen før man går på toalettet.  Han klarte heller ikke å dy seg etter første salmen (hvor vi sang alle 17 versene) , "puh det var godt vi fikk med alle versene" (eller noe i den dur`n). Poenget er at han er en morsom og folkelig prest, vi liker at det er lov å le selv om man er i kirka! :)

Det var sånn ca midt i den første salmen at vi fant ut at vi (les:jeg) ikke aaante hvor nøkkelen til lokalet var! Ingen hadde sett den etter siste tur ned med maten lørdags kveld. Hjelpes - jeg tenkte gloser man ikke skal tenke i kirka, og var rimelig fortvilet. Heldigvis låste presten oss både inn og ut, og tirsdag etter fant jeg tilslutt nøkkkelen. "Heldigvis" hadde jeg rukket å ringe kirkekontoret først for å innrømme mine synder.. Det var nesten ikke noe pinlig:Phehe Men vi ble da venner igjen!

Ellers gikk dagen som smurt, og gutten ble døpt!

Til middag serverte vi reingryte ala onkel jørgen (som smakte helt nydelig) med hjemmelaget potetmos og loff, det var noen tapasretter, kylling og potetsalat, helstekt ørret og pølse med brød til de minste (jeg så noen av de største også snike til seg noen pølser).
Etterpå var det kaffe og kaker i alle mulige varianter - tuuusen takk til alle dere kakebakere der ute! :)

Selv har jeg ikke løftet en finger i matverden, ikke en gang bakt ei kake!
Jeg hadde utnevnt meg selv til pyntekomite, og bega meg ut på bordkortmekking for ca en måned siden - sannelig kan man si at jeg trengte den tiden! Jeg kunne jo selvfølgelig ikke lage enkle overkommelige bordkort - neida, jeg måtte selvfølgelig gjøre det avansert...


(Beklager - ser at bildene var fryktelig dårlige...) Slik ser altså 52 bordkort ut. Det skal nevnes at da jeg var kommet til nr. 26 sa jeg (igjen) en del stygge ord. Det tar en del tid.....
 

Men fint ble det, her ser dere oppdekkinga på bordet, samt baksiden (eller forsiden om du vil) av bordkortene. Vi ble litt vel kreative når vi skulle skrive på navnene..


Lokalet "klart til fest".

Inspirert av lille Ivers dåp, ble dette bildetreet laget. Bilder fra Hermanns 5 mnd. lange liv:) Veldig enkelt og dekorativt! ( i know - im a copycat)


Mat                                                                                             Ka-ke-nam-nam

Bestefar Ernst var dåpskakeansvarlig, og han bestillte en utrolig tøff kake! Synes den var veldig flott og med noen sinnsyke detaljer, alt du ser er nemlig laget av marsipan! Det værste av alt var at den smakte godt også:) Tradisjonen tro var det naturligvis dåpsbarnet som hadde æren av å åpne kaka! :)

Tilslutt må vi jo kanskje ha noen bilder av dåpsbarnet og følget:


Pappa`n sørger for at Hermann blir døpt.

Hele sulamitten! Man kan aldri få for mange fadderer! :)

Hermannsen synes at dåp var en kjedelig affære, og giraffen var mye morsommere å snakke med.

Dåpskjolen har min mamma sydd av mormos brudekjole, den er allerede 50 år gammel tiltross for at dette er første gang den er brukt. Skal få tatt noen skikkelige bilder av dåpsbarnet etterhvert, man kan jo si at han ikke var på sitt gladeste denne dagen.. hehe

Sånn da har vi delt noe av dagen med resten av verden, ha en forsatt fin søndagskveld:)

Glemte jo å vise fra den fineste gaven og desidert fineste kortet som Hermann fikk:

Hermann fikk nemlig egen dåpsgave fra søskenbarnet Lotte Mathilde på 5 år, hun hadde også laget er kjeempe fint kort. hihi veldig veldig søtt spør d meg:)

5 kommentarer

Mari

17.okt.2010 kl.22:08

Flotte bilder, og gratulerer med dåpsdagen på etterskudd:)

MariSafari

Margrethe :)

17.okt.2010 kl.22:10

Ser ut som dåkker hadde en fin dag :) syns du har vært kjæmpeflink å dekorere! :))

Chisme

18.okt.2010 kl.08:03

hjemmelaga er jo best da! :) kjempeartig og fin vri! liker d når man ikke er så tradisjonelle på noen punkter som dåpskjolen;) hadde samme serviettene da...:P

FrøkenH

18.okt.2010 kl.10:22

Kjempefine bilder, gratulerer med vel overstått dåp!:)

Tante Marianne

18.okt.2010 kl.22:19

Artig at han likte gaven og kortet fra ho Lotte, ho kosa sæ veldig da ho lagde kortet :) Ellers e æ helt enig i at dåpsdagen va vellykka med godt selskap og god mat - og den søteste dåpsgutten :)

Skriv en ny kommentar

Livet i nr. 19

Livet i nr. 19

25, Narvik

Mitt navn er Anniken og jeg er ei stortsett blid og glad Ankenesjente.I dag består nr. 19 av 4 personer, det er meg, Ørjan min samboer, Hermann på 4 måneder (i skrivende stund) og Teddy vidunderhunden. Denne bloggen handler altså om stort og smått som skjer hos oss i nr. 19. :)

Kategorier

Arkiv

hits